Kwaliteit tot in detail elegantie & modernste techniek
Een universeel systeem met een constructiediepte van 74 mm. U heeft de keuze uit zowel naar binnen- als naar buiten draaiende ramen en deuren. U bepaalt zelf het ontwerp!

  • Harmonieus en slank aanzicht.
  • Hoge isolatiewaarde zowel voor warmte als voor geluid.
  • Stabiel en sterk door grote staalversterkingen en extra binnenwanden.
  • Met en zonder aanslagdichting.
  • Verborgen waterafvoer.

Een universeel systeem met een constructiediepte van 115 mm. Alle kozijntypen zijn leverbaar in prachtig acrylaat, strakmat, of in houtnerfstructuur

Houtnerf & Acrylcolour

Het houtstructuur kozijn geeft een authentieke kwaliteit aan de woning, zonder onderhoud. Tijdens het productieproces wordt houtdecorfolie op het pvc aangebracht. Een jarenlange beproefde methode. Leverbaar in verschillende houtvarianten en prachtige volle kleuren zoals rood, blauw en oranje (ook wit en zwart mogelijk).

Het gemak van kunststof en de charme van hout

Het acryl-color kozijn heeft een strakke stijlvolle zijde-matte ‘look’. De kleur bestaat uit een acrylglas laag van enkele millimeters, die tijdens het productieproces dmv coëxtrusie versmolten wordt met het pvc basisprofiel. De perfecte vervanger van aluminium. Fascinerend in kleur en sterk!

De voordelen:

  • Het acryl-color kozijn is krasvast, duurzaam en weerbestendig (water, zout).
  • Acryl-color kozijnen blijven maatvast en kleurecht. Ze behouden hun kleur, matglans en maat. Aanbouw of fasenbouw is dus geen enkel probleem.
  • Ook zeer donkere kleuren kunnen toegepast worden. Dankzij de infrarood doorlatende acrylglas laag kan het pvc-profiel eronder het zonlicht grotendeels reflecteren. Hierdoor stijgt de kozijntemperatuur ook bij direct zonlicht niet buitengewoon.
  • De acryllaag is poriënvrij en daardoor vuilafstotend. Het kozijn is hierdoor gemakkelijk schoon te houden.
  • Grote variëteit in kleuren en bieden de ontwerper alle speelruimte. Acryl-color kozijnen zijn leverbaar in 14 prachtige kleuren; voor speciale projecten zelfs alle (RAL)kleuren op aanvraag.

Coextrusie: het pantser voor uw kozijn!

Bij het kleurprocedé van coëxtrusie wordt het creme of witte PVC basisprofiel en het acrylglas in één arbeidsproces met elkaar verbonden. Door het versmelten van deze beide materialen wordt een zijdemat profieloppervlakte geproduceerd dat zonder problemen stand houdt tegen zon, wind, regen, kou en temperatuur- schommelingen.

Het acrylcolorprofiel verlaat tweekleurig de coëxtrusiematrijs.

Kleurechtheid

De tweekleurige acrylcolor-profielen (buiten kleur, binnen wit of creme) worden via het coëxtrusieprocedé vervaardigd. Het procedé staat voor kleurechtheid. Zelfs bij geleidelijke uitwisseling van raamelementen in één en hetzelfde gebouw zijn na jaren verschillen nagenoeg niet vast te stellen. Zie ook waarom zwarte kleur kozijnen zo populair zijn.

Warmtebestendigheid door reflectie

De zonnestralen worden door de witte grondlaag onder de infrarood doorlatende acrylcolorlaag grotendeels gereflecteerd. Daardoor wordt de opwarming van de profielen duidelijk geminimaliseerd. De temperatuurverschillen die tussen zeer donkere en witte ramen ontstaan, zijn daarbij zeer gering.

Het wettelijk beschermde vignet “IQ-raamsystemen” staat voor de oplossingen en systeemtechnieken en de kwaliteit van alle producten en diensten van GEALAN raamsystemen. GEALAN ontwikkelt sinds vele jaren innovatieve profielsystemen voor de verwerkers van haar raamprofielen en biedt klantgerichte oplossingen voor problemen. Het IQ-vignet zorgt voor een constante kwaliteit van GEALAN ramen en voor bescherming tegen valse concurrentie.